Elke dag brengen pendelbussen van vzw Max Mobiel gemiddeld 775 pendelaars vanaf de verschillende treinstations in Gent collectief van en naar het werk. Vandaag, woensdag 27 juni 2018, rondt Max Mobiel de kaap van de 1.000.000e gebruiker, toevallig een uitzendkracht van VIO. 

De 1.000.000e gebruiker van de Max Mobiel is Gogoe Ashirifi, samen op de foto met Marc Cloet, medewerker kabinet Schepen van Werk en Armoedebestrijding Rudy Coddens, Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw, tevens voorzitter vzw Max Mobiel, projectconsulente Elke Van Bocxlaer van VIO Interim en Algemeen Coördinator van Max Mobiel Marnix Vanhemel.

Gogoe gebruikt ruim een jaar de Max Mobiel en is door VIO tewerkgesteld bij logistiek bedrijf Bleckmann Logistics, gelegen in de Gentse Zeehaven. Als miljoenste gebruiker van de pendelbus van Max Mobiel rijdt Ashirifi vanaf vandaag nog het ganse jaar 2018 gratis mee met de Max Mobiel.

Max Mobiel draagt dagelijks een steentje bij in het ontsluiten van de minder toegankelijke bedrijvenzones in en rond Gent: de samenwerking met 50 uitzendkantoren op de verschillende trajecten zorgt ervoor dat een aanzienlijk aandeel interimkrachten op deze manier op het werk geraken.