Ben je op zoek naar een nieuwe job? Durf dan ook eens verder kijken dan enkel de hele grote bedrijven. Want werken voor een KMO heeft ook heel wat voordelen! VIO heeft er enkele opgesomd!

1. Opgemerkt worden

In een KMO kan je je stem laten horen. In een KMO wordt écht naar je geluisterd en wordt het ook geapprecieerd dat je jouw mening geeft. Dus doe dat ook. Het is veel eenvoudiger in een kleine onderneming om je talenten te laten opmerken.

2. Je kan veel bijleren

Aangezien het bedrijf iets kleiner is, vind je sneller jouw rol, leer je sneller je job en het bedrijf kennen. Je krijgt vaak veel verantwoordelijkheden en je kan daaruit vaak heel veel leren.

3. Familiale contacten met je collega’s en leidinggevenden

Binnen een KMO heerst meestal een echte ‘familiecultuur’: het is een vriendelijke werkomgeving waar mensen veel met elkaar gemeen hebben en die veel weg heeft van één grote familie.

4. Veel afwiseling

Vaak mag je veel meer taken uitvoeren bij een KMO, daarom is het dan ook de ideale job voor een starter. Ben jij een super creatief persoon of heb jij oneindig veel interesses? Of moet je nog even ontdekken wat je precies wil doen in je professionele leven? Dan zal je in een KMO je draai wel vinden. In een groot bedrijf of in een multinational ben je vaak slechts verantwoordelijk voor een facet van wat er reilt en zeilt in de organisatie.

5. Meer kans om tevreden te zijn

Je hebt meer kans om tevreden te zijn in een kleiner bedrijf dan in een multinational. Een studie van SD Worx suggereert dat er in kmo's meer gemotiveerde en tevreden personeelsleden rondlopen dan in grote bedrijven. Aangezien werksfeer en flexibiliteit steeds belangrijker worden en KMO’s daar vaak hoog op scoren, zijn zij een ideale werkgever.

Kortom, bij een KMO ben je geen nummer of “dieje van de HR”. Het contact is veel persoonlijker en oprechter.  

Overtuigd om te solliciteren bij een KMO? Check dan zeker onze vacatures om te kijken bij wie jij aan de slag kan!