Een nieuwe job zoeken is niet altijd evident. En zeker niet wanneer je een bepaalde leeftijd overschreden hebt. We weten allemaal dat discriminatie op basis van leeftijd wettelijk niet mag, maar in praktijk is daar toch nog wat werk aan de winkel, jammer genoeg. Toch kans maken op een nieuwe job? VIO helpt je met deze tips om gemotiveerd de zoektocht aan te gaan!

Het is vreemd, mensen met zo veel kennis, ervaring en soms een onvoorstelbaar cv geraken zo moeilijk aan een job. Hoe komt dat toch?

Omdat er heel wat vooroordelen leven ten opzichte van deze mensen. Denken dat ze een te hoog loon willen, denken dat ze niet meer zo flexibel zijn, met bepaalde digitale technologieën of trends niet meer mee zijn... Allemaal pure vooroordelen, want vaak hebben ze je nog niet eens telefonisch gecontacteerd. Hoog tijd dus om die vooroordelen volledig uit het hoofd van je potentiële werkgever te doen verdwijnen, en wel met deze tips:

Zorg dat je er fris uit ziet

Je bent maar zo jong als je jezelf voelt! Klinkt je bekend in de oren? Toch zit er waarheid in. Zorg ervoor dat je er fris uitziet en bakken energie uitstraalt. Zorg dat je er fris uitziet, dat je verzorgd oogt en dat je moderne kleding draagt. Zo straal je automatisch. Dit geeft een hele goede indruk en mensen zien jou als een levenslustig iemand.

Bewijs jouw meerwaarde voor de werkgever

Jij hebt als ervaren werknemer een hele boel kwaliteiten en competenties waar jongere kandidaten nog niet aan kunnen tippen. Je kan door al die jaren ervaring situaties beter inschatten, projecten beter begeleiden, beter omgaan met mensen, sneller problemen oplossen, ... Al deze zaken zorgen voor een vlotte samenwerking en bewijzen dus dat jij heel collegiaal bent.

Bewijs dat je mee bent met huidge technolgieën

Social media en digitale trends zijn HOT deze dagen. We kunnen niet meer zonder, ook niet op het werk. Ondanks het feit dat je er als 50-plusser niet mee opgegroeid bent, moet je wel zorgen dat je mee blijft. Uiteraard is een professioneel LinkedIn profiel een must, maar ook andere social media-accounts zijn belangrijk. Zorg dat je ze begrijpt, snapt hoe ze werken en dat je ze kan hanteren. Daarmee bewijs je dat je heel hard je best doet om niet achter te lopen.

Stel je flexibel op

Een 50-plusser kan zich best flexibel opstellen. Je hebt geen kleine kinderen meer in huis, dus je hoeft geen kinderen meer aan de schoolpoort op te halen. Je kan dus naar je werk vertrekken wanneer je wil en zo lang blijven als je zelf wenst. Ook met schoolvakanties rekening houden hoeft niet meer, wat een pluspunt is voor je collega's die wel nog jonge kinderen hebben.

Gebruik je opgebouwde netwerk

Maak gebruik van je opgebouwde professionele netwerk om te polsen of iemand versterking zoekt. Je hebt in je hele carrière veel mensen ontmoet, dus zet die in. Laat je door die contacten introduceren bij mogelijke werkgevers. Zij kunnen jou ook een positieve referentie geven, wat jou weer een voordeel kan brengen. Onderschat de kracht van je eigen netwerk niet.

Dus, vooruit met die geit. Toon dat jij de beste aanwinst bent voor je toekomstige werkgever en laat je leeftijd juist jouw voordeel zijn!

Veel succes!