Denk jij heel goed na over je profielfoto? Het is namelijk uit onderzoek gebleken dat een goede profielfoto niet enkel belangrijk is voor veel likes en reacties, maar ook voor sollicitatiegesprekken. Stof tot nadenken, lijkt ons!

Plaats jij al eens een selfie? Of een leuke vakantiefoto? Je profielfoto op Facebook vertelt meer over je dan je denkt! Daarom is het ook belangrijk om niet zomaar random een foto te kiezen, maar hier goed over na te denken. Liefst post je een profielfoto die veel likes en reacties oplevert.

Maar daar blijft het niet bij. Uit onderzoek van de Universiteit Gent is gebleken dat je profielfoto je misschien wel net meer kans geeft op een sollicitatiegesprek, of juist niet. De indruk die jij op Facebook maakt blijkt heel belangrijk te zijn voor veel werkgevers. Met een goede Facebook-profielfoto ligt de kans om meteen uitgenodigd te worden voor een jobgesprek bijna veertig procent hoger. Serieuze cijfers, toch?

Gelukkig geeft VIO jou enkele tips:

  • Zorg dat je een professionele profielfoto hebt op Facebook, waaruit blijkt dat je het leven wel serieus neemt. 
  • Zorg dat die foto ook bij je CV zit. Dezelfde foto gebruiken blijkt een signaal van eerlijkheid.
  • Ben je op zoek naar werk? Opteer dan voor een neutrale foto. Kies zeker niet voor een foto waarop je poseert met een cocktail of waarop je bitter weinig kleren aan hebt.
  • Denk niet enkel aan je Facebookprofiel, maar ook aan je andere kanalen zoals Twitter, LinkedIn, Instagram, ...
  • Google ook eens je naam op Google Afbeeldingen. Welke (minder flatterende) foto's verschijnen daar van jou? Probeer deze zeker weg te krijgen, voordat je toekomstige werkgever deze ziet.

Ziezo, Facebook profielfoto en andere social media profielen aangepast? Klaar voor een job? Neem dan zeker een kijkje tussen onze vacatures!

Bron: Data News