Je CV, of languit curriculum vitae, is iets heel belangrijks tijdens het solliciteren. Het is de eerste indruk die een werkgever van jou krijgt. In het slechtste geval ook de laatste indruk. Je CV ziet er dus maar beter heel aantrekkelijk uit. Met deze tips boost jij jouw CV!

Meer dan één CV

Geen enkele job is net hetzelde. Daarom is het ook belangrijk om verschillende CV's te hebben. Stem je CV telkens zo goed mogelijk af op de competenties waar ze naar op zoek zijn in een job. Haal er alle irrelevante informatie voor die functie uit, en steek er alleen in wat voor die job écht belangrijk is.

Vrijwilligerswerk

Heb je nog geen job kunnen strikken? Misschien moet je dan een tijdje vrijwilligerswerk doen. Dat staat namelijk heel mooi op je CV. Door vrijwilligerswerk te doen, bewijs je aan je toekomstige werkgever dat geld niet jouw drijfveer is om een job uit te oefenen. 
Heb je als leiding in een jeugdbeweging gezeten of heb je zomerkampen begeleid? Vermeld dat op je CV. Het toont namelijk dat je je engageert en goed leiding kunt nemen.

Let op voor schrijffouten

De meeste werkgevers hebben een hekel aan schrijffouten, en het kan dan ook een enorme afknapper zijn. Zorg ervoor dat je geen foutjes maakt en controleer je tekst zeker! Laat desnoods iemand uit jouw omgeving je CV nog eens nalezen!

Vertel de waarheid

Wees altijd eerlijk. Heel veel informatie staat online tegenwoordig, dus de kans dat een leugentje om bestwil uitkomt, is vrij groot. Het is trouwens niet nodig om te liegen. Je kan gewoon eerlijk zijn over gaten in je CV door werkloosheid of andere zaken. Je zal zien dat dat krachtiger is dan de waarheid te verdraaien.

Online CV

Als laatste raden wij jou aan om je CV online te plaatsen (bijvoorbeeld op LinkedIn). Je kunt hierdoor je CV zowel online als offline gebruiken en je onderscheidt jezelf op deze manier van anderen. Wie weet vind je zo wel je droomjob, doordat iemand jouw CV oppikt!