Tegenwoordig wacht je niet meer op rekruteerders die via een vacaturesite jouw cv vinden... Je gaat zelf proactief op zoek naar een job en LinkedIn kan je daarbij zeker helpen. Zelfs als je niet op zoek bent naar een nieuwe job kan je via LinkedIn soms met interessante mensen in contact komen. Je weet nooit waar dat toe leidt. Je kan er dus maar beter voor zorgen dat je LinkedIn-profiel er tiptop uit ziet. Wij geven je enkele tips om dat voor elkaar te krijgen.

Profielfoto

Zorg voor een professioneel ogende profielfoto. Dat wil zeggen: geen selfie in de badkamer. Gewoen een goede foto waar je vrij serieus op staat, die niet schreeuwerig is maar sober. Uiteraard mag je wel lachen. Zorg dat de achtergrond niet te druk is, bij voorkeur één vlak.

Achtergrondfoto

Je kan nu ook een achtergrondfoto kiezen op LinkedIn. Kies voor een foto die bij jouw persoonlijkheid past en die iets vertelt over jezelf. Dat hoeft niet per se werkgebonden te zijn, maar hou het wel serieus. Een foto van een te ruig feestje is geen aanrader. Heb je geen leuke foto? Dan neem je er beter geen. Zorg ook dat jouw foto niet gepixeld is, en dat hij scherp wordt weergegeven.

Headline

Kies voor een duidelijke headline. Wees origineel en kies niet de zoveelste functietitel die al 500 keer op LinkedIn staat. Zorg er wel voor dat het duidelijk is wat je precies doet. Geef het ook aan in je headline als je zoekt naar een nieuwe uitdaging.

Samenvatting

Zorg voor een korte samenvatting waarin je vermeld wat je tot nu toe gedaan hebt en wat je ambities voor de toekomst zijn. Hou het wel beknopt, niemand zit te wachten op een ellenlange tekst te lezen. 

Referenties

Referenties komen betrouwbaar over. Vraag een oude lector of een oude werkgever om een positieve referentie achter te laten op jouw LinkedIn. 

Vaardigheden

Zorg dat je niet te veel vaardigheden oplijst. Te veel komt niet goed over. Je kan heus niet in alles goed zijn.