Iedereen kent het wel (of heeft het wel eens voor): chaos in je hoofd, op je werk en daar maar geen rust in vinden. Soms is het ook allemaal te veel om in je hoofd te houden. TO DO-lijstjes kunnen jou daar rust in brengen. Tegenwoordig zijn er heel wat handige (gratis) tools om online je taken bij te houden. Wij geven je er enkele mee.

Het kan je maar rust brengen... sommige mensen hebben dit liever nog op de goede oude manier -op papier-, maar wij geven jou enkele digitale manieren mee.

1 Todoist

Todoist kan je zowel online of als app gebruiken op je smartphone. Het is een handige tool waarmee je taken kan organiseren en vastleggen, gemakkelijk deadlines mee onthoudt en gewoontes creëert. Je kan heel gemakkelijk een overzicht hebben van welke taken je wanneer hoeft uit te voeren. Wij zijn fan!

2 Trello

Onze persoonlijke favoriet! Met Trello kan je heel overzichtelijk dashboards maken (en die heel leuk personaliseren), taken toevoegen, deze delen met anderen en zo veel meer! Het leuke is dat je deze tool een beetje kunt opfleuren en personaliseren waardoor je TO DO-lijst er nét iets aantrekkelijker uit ziet. Wie weet word je zelfs vrolijk als je je dashboard open klikt!

3 Remember the milk

Remember the milk is een iets 'drogere' tool voor takenlijstjes. Heel overzichtelijk en je kan ook taken delen met contacten. Het is een vrij simpel dashboard dat zorgt voor rust.

4 Momentum

Monumentum is een tool waarmee je een persoonlijk dashboard aan je internet browser kan koppelen (Chrome en Firefox extension). Het is een tool die jou motiveert en inspireert met de beelden die men gebruikt, en je dashboard spreekt je aan met bijvoorbeeld "Good morning, rockstar!". Best wel leuk om dat duwtje in de rug te krijgen, af en toe!

5 TickTick

Met TickTick kan je heel veel zaken op orde houden. Lijstjes maken, delen in agenda's met verschillende contacten, voice-berichten inspreken, locaties opslaan, Siri koppelen, ... Met andere woorden: een hele boel! Bovendien kan je de tool ook heel handig op je smartphone gebruiken en heeft hij een heel mooi design, waarbij je de kleuren zelf kan kiezen.

Zo, met één van deze tools zou je toch een beetje orde in je werk (en misschien chaos) moeten kunnen creëren. Veel succes alvast!