Soms het gevoel dat je niet productief bezig bent? Dan kan je dit aanpakken. Productief zijn wil niet zeggen dat je harder moet werken, maar gewoon slimmer. Productief werken wil zeggen: een goede voorbereiding en het efficiënt organiseren van je taken. Ook je attitude is belangrijk. De tips doen er niets toe als jij zelf niet bereid bent om een extra inspanning te doen voor je werk.

Klaar om die attitude te veranderen? Dan zijn hier enkele tips!

Optimaliseer je werkplek

Je humeur en prestatievermogen hangen heel sterk af van je werkplek. We spenderen een groot deel van onze tijd op ons werk, dus kunnen we er maar beter een aangename, rustgevende plek van maken. Zorg ervoor dat je bureau niet vol ligt met rommel, maar hou hem netjes, dat zorgt ook voor rust in het hoofd.

Maak een planning op

Vaak zijn we niet productief wanneer we verschillende zaken door elkaar doen. Zorg voor een goede planning of to do-lijstje. Plan zaken in op specifieke tijdstippen, en begin met de moeilijkste taken. Het gevoel dat je die moeilijkste taak al achter de rug hebt, geeft energie voor de rest van de dag. 

Zo veel mogelijk zonlicht

Daglicht heeft een grote invloed op je energielevel. Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D in je lichaam, en zorgt er voor dat vermoeidheid en depressie vermeden worden. Probeer tijdens de middagpauze zeker eens een korte wandeling te maken in de buitenlucht, je zal ervan verschieten hoeveel energie je daarvan krijgt.

Zoek enthousiaste collega's op

Enthousiasme werkt aanstekelijk, dus een grapje met een collega kan je weer extra energie geven om er tegen aan te vliegen. Omring je daarom met collega's die positief op het werk zijn, en vergeet niet van zelf ook die collega te zijn die steeds positief naar zaken kijkt!

Verzorg jezelf

Je hersenen hebben af en toe een portie rust nodig. Als je nooit die tijd pakt om je hersenen even te ontspannen, zal dat jezelf tegen werken en zal je snel mentaal moe zijn. Probeer dus te werken in tijdsblokken van bv. 60 min, met een kleine pauze ertussen van 10-15 min. Je zal zo veel efficiënter werken en je zal je stukken beter voelen.

De wil om te slagen

Er zijn nog veel meer manieren om je productiviteit te verhogen, maar je moet er zelf ook voor gaan! De wil om te slagen is het allerbelangrijkste. In het begin zal dat misschien moeilijk zijn, maar motiveer jezelf om er 100% voor te gaan. Elke dag opnieuw. Dan volgt de beloning vanzelf!