Waarom zou je niet kiezen om te werken als uitzendkracht? De uitzendsector wordt vaak in een negatief daglicht gesteld. Nochtans biedt deze vorm van werken heel wat voordelen!

Een uitzendkracht heeft hetzelfde sociaal statuut en geniet van dezelfde sociale voordelen als vaste werknemers. Het verschil is dat een uitzendkracht een arbeidsovereenkomst heeft voor een bepaalde duur. Daar zijn heel wat voordelen aan verbonden!

Flexibele contracten

Als uitzendkracht werk je vaak met weekcontracten. Hierbij is het voordeel dat je zelf kiest wanneer je aan de slag bent en wanneer niet. Je bent ook nooit lang gebonden aan je werkgever, omdat je vaak voor verschillende werkgevers werkt. Indien de job niet zo leuk blijkt te zijn, hoef je maar heel even op je tanden te bijten!

Opstap naar vast

Blijkt de job toch héél leuk te zijn? Zet dan jouw beste beentje voor! Want wie weet kan je dan wel vast in dienst blijven. Dat kan zeker na een interimcontract. Leuk, toch? 

Geen negatieve effecten op pensioen

Jouw gewerkte dagen op interim tellen even goed mee voor je pensioen als andere gewerkte dagen. Dat maakt dus helemaal geen verschil.

Snellere uitbetaling

Wacht jij niet graag tot het einde van de maand om jouw loon in ontvangst te nemen? Dan is uitzendwerk super: het loon moet acht dagen na het einde van een contract uitbetaald worden. Hoera!

Groter aanpassingsvermogen

Je aanpassingsvermogen groeit sterk door het uitvoeren van verschillende opdrachten. Elke keer dien je jezelf aan te passen aan de regels en opdrachten van het bedrijf. Daardoor leer jij je veel sneller aanpassen aan verschillende situaties en omgevingen.

Meer ervaring

Door verschillende jobs bij verschillende bedrijven te doen, doe je ook gewoon meer ervaring op. 

Ben jij overtuigd om als uitzendkracht te werken na het zien van al deze voordelen? Bekijk dan zeker eens onze vacatures!