Summer, is that you?! Dat mooie, warme weer is enerzijds prima, maar anderzijds is het puffen en zweten op kantoor. Gelukkig helpen deze tips om opnieuw wat af te koelen.

1 Water, de rest komt later!

Dat het op een dag als vandaag belangrijk is om veel water te drinken, moeten we je niet meer vertellen. Maar je kan water ook gebruiken om andere zaken mee te doen bij dit warme weer. Vul bijvoorbeeld een verstuiver met water om jezelf (of je collega's, hihi) af en toe eens te verfrissen. Waterpistolen zijn ook altijd fun, maar met computers in de buurt misschien toch af te raden...

2 Houd de gordijnen/zonneweringen dicht

Wist je dat wel 30% van de ongewenste hitte komt van het zonlicht dat door de ramen schijnt? Gelukkig is daar een hele gemakkelijke oplossing voor: gebruik zonnewering. Lamellen, luxaflex, gordijnen: al deze zonnewering zorgt dat het geen sauna wordt in jouw kantoor.

3 Eet licht

Wat je eet heeft een grote invloed op je lichaamstemperatuur. Bij warm weer kies je dan ook beter voor lichte, kleine maaltijden en neem je best meerdere snacks op een dag dan drie zware, hevige maaltijden naar binnen te spelen. Hoe groter de maaltijd, hoe meer verteringwerk voor je lichaam, hoe hoger je lichaamstemperatuur. Kies bij warm weer dus voor salades met veel groenten en fruit. Ijsjes zijn uiteraard ook een aanrader!

4 Zet de airco aan op kantoor

Bij dit weertje is dat zeker aan te raden. Het minpunt van airco is wel dat je er snel hoofdpijn en last van je ogen van krijgt. De ramen open zetten is natuurlijk ook een prima optie.

5 Doe wijde kleding aan en kies voor lichte kleuren

Lekker luchtig, kies voor wijde kleding, waar de wind doorheen kan waaien. Ook lichte kleuren aantrekken is een aanrader, want donkere kleding neemt namelijk meer warmte op.

Zo, met deze tips kan jij weer met een koel hoofd aan het werk. Ons hoor je alvast niet meer klagen over het zalige weertje!